Kalfroulade met Pommes Duchesse
Recept

Kalfsroulade
met cantharellen
Pommes Duchesse

35
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 zak Pommes Duchesse van McCain

4 kalfsroulades

500 g kleine cantharellen

3 sjalotten

1 teentje knoflook

5 takjes peterselie 

30 g boter 

5 cl droge witte wijn 

1 glas water

zout & peper

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 250°C (Th. 8) en leg de Pommes Duchesse in een enkele laag op een ovenrooster (bedekt met een vel bakpapier). Plaats het rooster in het midden van de oven en laat 10 minuten bakken.
  2. Bereid ondertussen de roulades: Kruid elke roulade met zout en peper. Fruit de gehakte sjalotten in een pan met boter en voeg het teentje knoflook toe. Bak de roulades 5 minuten aan elke kant en laat verder bakken op een lager vuur. Haal daarna het vlees uit de pan en houd warm.
  3. Snijd de onderkant van de steeltjes van de Cantharellen. Spoel ze snel onder water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook de Cantharellen daarna gaar.
  4. Deglaceer de vleesjus in de pan waarin het vlees gebakken werd met een glas water. Roer goed door met een houten lepel en laat enkele minuten op een zeer laag vuur sudderen.
  5. Voeg de cantharellen toe en kruid met zout en peper. Laat alles vervolgens 5 minuten koken. Voeg de witte wijn toe en kook gedurende 3 minuten op hoog vuur. Voeg tot slot de fijngehakte peterselie toe.
  6. Schik de roulades samen met de cantharellen in een schotel, haal de Pommes Duchesse uit de oven en dien op. Smakelijk!

Wist je dat...

Het woord "roulade" komt van het Franse werkwoord "rouler", rollen.

Duchesse Pommes
Aardappel

Recept

Stoofpotje
van everzwijn
Pommes Duchesse

Recept

brochettes
Varkensfilet
Pommes Duchesse