Varkensfiletbrochette met duchesse
Recept

brochettes
Varkensfilet
Pommes Duchesse

45
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

450 g McCain Pommes Duchesse

1 varkensfilet (ong. 600 g) 

160 g doorregen spek (bacon) in dunne sneetjes

1 ui (60 g) 

1 kleine courgette (100 g) 

1 el boter

4 salieblaadjes 

200 g kastanjechampignons

1 tl korrelige mosterd 

200 ml room

zout & peper 

1 citroen

Bereiding
  1. Leg de spekrepen op een plastic keukenfolie zodat ze elkaar net overlappen. De varkensfilet insmeren met mosterd, kruiden met peper, en vervolgens oprollen in het spek. Daarna de folie verwijderen.
  2. De ui schillen, de wortel eraf snijden en de ui in de lengte in 4 snijden. Vervolgens deze kwartjes in schillen afpellen. De courgette in de lengte in 2 snijden en vervolgens in dikke stukken van 1 cm. De champignons kuisen, kort wassen en laten drogen.
  3. De Pommes Duchesse van McCain laten bakken in een voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking.
  4. De varkensfilet in dikke medaillons snijden (2,5 cm) en hen op de brochette rijgen, in afwisseling met de stukjes ui en courgette.
  5. De champignons in kwartjes snijden. De salieblaadjes kort wassen en in dunne reepjes snijden.
  6. Laat de brochettes bruin bakken in boter. Voeg vervolgens de champignons toe en laat hen nog kort meestoven. Voeg dan de salie en de room toe. Dek af en laat nog 3 minuutjes sudderen op een zacht vuur. Kruid met de (graan)mosterd, zout, peper en een beetje citroensap.
  7. Serveer met de heerlijke Pommes Duchesse van McCain!

Wist je dat...

We kennen mosterd al sinds de Oudheid. De Grieken kenden al zijn kwaliteiten, maar het zijn uiteindelijk de Romeinen die de mosterd tot bij ons brachten.

Duchesse Pommes
Aardappel

3
Recept

Kalfsroulade
met cantharellen
Pommes Duchesse

Recept

Boschampignons
in peterseliesaus
Rösti