Asperges en artisjokken uit de oven
Recept

Asperges
en artisjokken uit de oven
mini-rösti

30'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

1 verpakking Mini-rösti

2 bussels groene asperges

5 kleine paarse artisjokken

het sap van 1 citroen

50 g versgeraspte parmezaan

100 g boter

dragon

2 eidooiers

het sap van ½ citroen

2 el gesnipperde dragon

3 el water

zout en peper
 

Bereiding
  1. Snij de stelen en de helft van de bovenste bladeren van de artisjokken. Verwijder de harde buitenste bladeren van de artisjokken en dompel ze onmiddellijk in koud water met citroensap en wat zout. Breng de artisjokken aan de kook en laat ze 15 minuten koken.
  2. Schil de onderkant van de asperges, breek de harde stelen en blancheer de asperges 3à 4 minuten in ruim, gezouten, kokend water. Giet de asperges af en leg ze in een ovenschotel.
  3. Snij de artisjokken in kwartjes en leg ze bij de asperges. Vermeng de groenten met een weinig olijfolie en verdeel de geraspte parmezaan op de asperges. Zet de schotel onder de hete gril in de oven voor ongeveer 10 minuten.

​​​​​​​Saus:

  1. Klop een sabayon met de eidooiers en het water. Klop de in stukjes gesneden koude boter door de saus op een laag vuur, zonder de saus te laten koken. Breng de saus op smaak met citroensap, dragon, zout en peper.  
  2. Maak de Mini-rösti klaar zoals aangegeven op de verpakking

Wist je dat...

Rösti komen uit Zwitserland en zijn hét symbool bij uitstek van de breuk tussen Franstalig en Duitstalig Zwitserland. Men noemt dit dan ook “Barrière de Rösti”. Rösti zijn trouwens geraspte aardappelen die we op smaak hebben gebracht met ajuin. 

Mini-Rösti
Aardappel

Recept

Torentje
van courgette, aubergine, tomaten en mozzarella
country potatoes

Recept

Gevulde
Paprika's
Special oven allumettes