 
  
                    
                        Recept
                    
                
                
                    
                        Rustig gegaarde kip 
                    
                                             met citroen
            
                                             Tradition frietjes
            
                
                105'
            
                    Voor
                         4
            
                    Gemakkelijk
 
                    Ingrediënten
                                        2 verpakkingen McCain Tradition frietjes
1 mooie scharrelkip
2 citroenen (bij voorkeur onbehandeld)
3-4 tenen look
2 takjes rozemarijn
50 g boter
1 glas witte wijn of water
zout en peper
Bereiding
                                            Ovenkip bereiden:
- Snij de citroenen in kwartjes. Duw er daarvan enkele in de kip samen met de rozemarijn.
- Schuif de kip in een gietijzeren stoofpan met de rest van de citroenen en de ongepelde looktenen.
- Leg de boter op de kip.
- Zet de stoofpan met de kip zonder deksel in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Voeg er na 30 minuten de wijn of het water aan toe en laat nog een uur rustig garen.
- Besprenkel de kip daarbij af en toe met haar eigen jus.
Verse frieten bereiden:
- Bereid de frieten zoals aangegeven op de verpakking
Bord dresseren en serveren:
- Snij de kip in stukken. Leg 2 tot 3 stukkjes kip op een bord.
- Haal de jus door een puntzeef of een heel fijn vergiet. Giet een paar eetlepels jus over de kip.
- Plaats een handvol vers gebakken frieten naast de kip.
- Dien eventueel op met een lekker slaatje.
Wist je dat...
Citroen geeft niet alleen een frisse geur en smaak aan het eten, het bevordert ook de spijsvertering door de werking van maagzuur te versterken.
 
    
    

 
   
  