Stoofpot van everzwijn
Recept

Stoofpotje
van everzwijn
Pommes Duchesse

90
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

1 zak Pommes Duchesse

800 g everzwijn stoofvlees

3 wortelen

1 busseltje rapen

2 uien

1 el bloem

1 fles droge witte wijn

1 busseltje peterselie 

50 g boter 

zout en peper 

1 pakje veenbessen (vers of diepvries)

het sap van ½ citroen 

50 g suiker

Bereiding
  1. Bestrooi de stukken everzwijn met zout en peper. Snipper de uien fijn. Bak de stukken vlees goudbruin in boter. Verwijder het vlees uit de pan en leg ze in een kookpot met dikke bodem.
  2. Bak de ui aan in hetzelfde vet. Bestrooi de ui met bloem en roer het eventjes door. Giet de wijn bij de ui en roer de aanbaksels uit de pan los. Giet de ui met de wijn bij het vlees.
  3. Schil de wortelen en de raapjes en snijd ze in hapklare stukken. Hak de peterselie fijn .Voeg de groenten bij het vlees en laat de stoofpot, onder een deksel zachtjes garen gedurende minstens 1 uur. Breng op smaak met zout en peper. 
  4. Was de veenbessen en vermeng ze met de suiker en het citroensap. Laat zachtjes koken gedurende 10 minuten.
  5. Maak de Pommes Duchesse klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Bestrooi het vlees met peterselie en dien op met de Pommes Duchesse en de veenbessen.

Wist je dat...

Everzwijn biedt heel wat voordelen vanuit een nutrioneel oogpunt, aangezien het vlees erg mager is. Daarenboven bevat het vlees veel vitamine B en mineralen zoals ijzer en fosfor.

Duchesse Pommes
Aardappel

2
Recept

Kalfsroulade
met cantharellen
Pommes Duchesse

Recept

brochettes
Varkensfilet
Pommes Duchesse