Frisse Kabeljauw met venkel
Recept

Frisse Kabeljauw
met venkel
Original potatoes

35'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

1 zak Original Potatoes

4 moten kabeljauw van 250 g /stuk

3 bollen venkel, broodkruim

1 citroen

1 glas witte wijn

zout en peper

Bereiding
  1. Snij de venkel in dunne schijfjes en verdeel ze in een dunne laag in een ovenschotel. Giet de wijn over de groente. Breng ze op smaak met zout en peper. Gaar de venkel 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
  2. Leg de moten vis op de venkel en breng het op smaak met zout en peper.  Leg een sneetje citroen op elke moot vis en bestrooi het rijkelijk met broodkruim. Eindig met een flinke klont boter.
  3. Gaar verder gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Maak de Original Potatoes klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Tip van

Vermeng de witte wijn met een scheutje anijslikeur (Pernod)

Wist je dat...

Je kan dit recept ook bereiden door de kabeljauw te vervangen door rode poon of dorade, bijvoorbeeld.

Potatoes
Original

Recept

Slaatje
met kip
country potatoes

Recept

Gefrituurde kabeljauwfilets
met tuinkruidenmayonaise
Special oven allumettes