Lamsschenkel met abdijbier
Recept

Lamsschenkel
met abdijbier
mini-rösti

20'(+1u30)
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

1 verpakking Mini-rösti

4 dikke lamschenkels

2 uien

2 teentjes look

30 g boter

1 kruidentuiltje

1 flesje bruin abdijbier

bloem

zout en peper

Bereiding
  1. Bestrooi het vlees met zout en peper en rol het door bloem. Bak het vlees langs alle kanten goudbruin in boter. Verwijder het vlees uit de kookpot, giet het overtollig vet weg en stoof de gesnipperde uien en look glazig in een vers klontje boter.
  2. Doe het vlees terug in de kookpot, giet het bier erbij en vul het vocht eventueel aan met water tot het vlees juist onderstaat. Voeg het kruidentuiltje bij het vlees. Laat het vlees zachtjes garen gedurende 1.30’. Test de gaarheid van de schenkels met een scherp mes.
  3. Maak de Mini-Rösti klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Dien op met een groente naar keuze.

Wist je dat...

Opteer altijd voor een evenwichtige maaltijd, bestaande uit vlees of vis of vegetarisch, heel veel groentjes en ook patatjes.

Trouwens, peterselie helpt goed bij de vertering en geeft je groenten nog meer smaak.

Mini-Rösti
Aardappel