Mulfilet met Special Oven Allumettes
Recept

Mulfilet
met Sperziebonen
Special oven allumettes

45
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 Special Oven Allumettes van McCain

8 mulfilets 

1 boter 

peper & zout

2 rijpe tomaten

1 niet al te grote ui

8 zwarte olijven

1 doosje ansjovis in olijfolie

1 eetlepel kappertjes

1 theelepel oregano 

2 eetlepels olijfolie 

1 teentje knoflook 

verse basilicum 

tijm en laurier 

500 g prinsessenbonen 

Bereiding
  1. De sperziebonen koken.
  2. Doe 3 glazen gezouten water in een stoofpot, breng aan de kook en voeg er de prinsessenbonen bij die ontdaan zijn van uiteinden en draad. Laat ongeveer 15 min. koken.
  3. Voor de tomatenfricassee: Hak de ansjovis, de zwarte olijven, de kappertjes en de look. Snijd de tomaten in blokjes. Fruit de fijngehakte ui in een diepe pan in de olijfolie. Voeg de tomaten, het ansjovismengsel, de tijm en de laurier toe. Laat 15 min. pruttelen tot de jus volledig is ingekookt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de basilicum toe.
  4. De Special Oven Allumettes frieten van McCain bereiden volgens de verpakking.
  5. De mulfilets bereiden. Leg de mulfilets met de velkant in een hete, licht beboterde pan. Bak tot het vel er krokant uitziet en draai om. Laat de filets snel garen.
  6. Leg de mulfilets in een schotel en giet de zuiderse fricassee erover. Zorg dat de prinsessenbonen nog goed warm zijn en leg ze ernaast. Dien op met de Special Four Allumettes frieten van McCain.

Wist je dat...

De mulfilet is een semi-vette vis. Met zijn proteïnen en enkelvoudig onverzadigde vetten, is deze vis uiterst geschikt om je helpen je hart en aders gezond te houden. Zijn zacht vlees past daarenboven ook perfect bij de ovenfrietjes van McCain voor een heerlijke maaltijd.

Allumettes
Special Oven

Recept

Papillot van zalm
met Special Oven Klassiek
Special oven klassiek

Recept

Zuiderse ovenschotel
van kabeljauw
aardappelpuree