 
  
                    
                        Recept
                    
                
                
                    
                        Mosselen
                    
                                             in tomatensaus
            
                                             Tradition frieten
            
                
                25
            
                    Voor
                         4
            
                    Gemakkelijk
 
                    Ingrediënten
                                        1 kg Tradition frieten van McCain
2 kg mosselen
2 dl droge witte wijn
1 middelgrote ui fijngesneden
1 stengel bleekselderij fijngesneden
1 kruidenbuiltje (peterselie, tijm, laurier)
50 gr boter
4 fijngehakte lente-uitjes
8 tomaten gepeld, ontpit en in dobbelsteentjes gesneden
1 soeplepel uitgelekte kappertjes
1.5 bosje basilicum fijngesneden
Bereiding
                                            - Stoof de fijngesneden ui en bleekselderij in 50 g boter, zonder te laten kleuren. Doe er de witte wijn bij en laat het geheel tot de helft inkoken.
- Voeg de mosselen, het kruidenbuiltje en peper en zout toe. Kook de mosselen op een groot vuur in een pan met gesloten deksel in ongeveer 5 à 8 minuten gaar. Schud ze halverwege de kooktijd om. De mosselen zijn gaar als de schelpen geopend zijn.
- Verwijder het kruidenbuiltje en giet het kookvocht over in een andere pan. Hou de mosselen warm op een laag pitje. Laat vervolgens het kookvocht nog even indikken. Bind het vocht met de tomaten en de in boter gestoofde fijngehakte lente-uitjes.
- Voeg er nu de kappertjes en de basilicum aan toe.Overgiet de mosselen met de saus.
Wist je dat...
Tomaten zitten vol met betacaroteen, die ons huid helpt bij het bruinen. Voor een mooie teint en veel energie is er niets beter dan de combinatie groenten en zeevruchten. En voor meer plezier dippen we onze Tradition frietjes in de tomatensaus... Mmm, lekker!
 
    
    

 
   
  